Lino bombice
- Recept by coolinarika.com -Tko može odoljeti Lino bombicama od Lino keksa, Lino lade i Čokolina? Jednostavne za pripremu, nestat će u nekoliko zalogaja na zadovoljstvo djece i odraslih.
Priprema
Kekse fino sameljite u električnoj sjeckalici. Dobro izmiješajte s mileramom, Lino ladom i podijelite na dva dijela. U jedan dio umiješajte kokos, a u drugi mljevene lješnjake. Obje smjese stavite u hladnjak na 45 minuta da se malo stvrdnu. Od smjese s kokosom napravite 12-15 kuglica pa ih uvaljajte u Čokolino i na tanjur ih posložite u krug. Od smjese s lješnjacima napravite 2 manje kuglice, jednu malo veću, a od ostatka smjese napravite dvije velike kugle. Ove kuglice uvaljajte u mješavinu mueslija. Na tanjur gdje ste stavili kuglice s kokosom stavite i preostale kuglice tako da oblikujete glavu medvjedića Lina. Dvije najveće kuglice upotrijebite kao uši, dvije najmanje kao oči, a srednju kao nosić. Do posluživanja držite u hladnjaku.
Posluživanje: Poslužite uz hladni napitak.
Savjet: Umjesto Lino lade Gold Creamy možete upotrijebiti Lino ladu milk.