Fantastične kokos ploške

Ako ste jedni od onih koji blagdane ne mogu zamisliti bez kolača s kokosom, ovaj recept će vas oduševiti. Lagan i mekan, nježnog okusa koji u zimske dane savršeno odgovara uz šalicu toplog čaja.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Fantastične kokos ploške

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Za posipanje

  • 80 g kokosova brašna

Priprema

  1. Za biskvit
  2. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a zatim uz miješanje dodajte šećer. Lagano umiješajte Lino ladu pomiješanu s otopljenim maslacem, a zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo i limun šećerom.
  3. Smjesu izlijte u tepsiju (40x30 cm) koju ste obložili papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C 18-20 minuta.
  4. Ohlađeni biskvit razrežite na 6 traka (oko 6,5 cm širine). Narezane trake premažite pripremljenom kremom i složite po tri tako da dobijete 2 duguljaste štangice.
  5. Kolač izvana premažite kremom i na kraju pospite kokosovim brašnom.

Za kremu

  1. Pomiješajte prašak za puding sa šećerom, žumanjcima i malo mlijeka. Preostalo mlijeko pustite da zavrije i maknite s vatre. Umiješajte pripremljenu smjesu, vratite na vatru i kuhajte uz miješanje nekoliko minuta.
  2. Kremu ohladite uz povremeno miješanje. Maslac sobne temperature razradite i umiješajte u ohlađenu kremu.

Posluživanje: Kolač prije posluživanja dobro ohladite, a zatim narežite na ploške.

Savjet: Kolač je vrlo sočan i izdašan, a u kremu možete umiješati kokos ili Lino ladu milk.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka