Tulumbe

Podsjetit ćemo vas na orijentalne baklave, hurmašice, tufahije, lokume i s vama podijeliti recept za tulumbe. Slijedi poziv na kahvu ili kafu. Ah, uspijeva li itko odoljeti slatkim orijentalnim iskušenjima?

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Tulumbe

Sastojci

Za tijesto

Za šećerni sirup

Za prženje

  • 500 ml ulja

Priprema

  1. Sirup pripremite tako da prokuhate šećer i vodu pa ga ostavite da se ohladi.
  2. Za pripremu tijesta vodu, šećer, sol, ulje i koricu limuna zakuhajte. Umiješajte brašno, a zatim miješajući maknite s vatre i ohladite.
  3. Dodajte jedno po jedno jaje uz miješanje dok ne dobijete glatko tijesto.
  4. Od pripremljenog tijesta pomoću slastičarske vrećice ili kalupa oblikujte tulumbe.
  5. Tulumbe pržite u zagrijanom ulju do zlatne boje, izvadite ih na upijajući papir i odmah stavljajte u pripremljeni sirup. Neka odstoje u sirupu sve dok sljedeće tulumbe nisu pečene. Onda ih izvadite i složite u posudu jednu do druge.
  6. Kad su sve pečene, prelijte ih preostalim sirupom i ostavite stajati na hladnome mjestu.

Posluživanje: Poslužite dobro rashlađene prelivene sirupom.

Savjet: Za istiskivanje tulumbi postoji posebna šprica, a ukoliko je nemate, koristite slastičarsku vrećicu. U šećerni sirup po želji možete dodati i limunov sok.

Ajvar

Razmazi svoje nepce