Piletina s grilla na salatu
- Recept by coolinarika.com -Piletina s grilla na salatu idealno je rješenje, jer obogaćena povrćem pristaje u sendvič ili tortlju, a svakako iskušajte preljev od jogurta ajvara, maslinova ulja i peršina.
Priprema
Pileće filee prerežite da dobijete od svakog po dva tanja odreska. Stavite ih u posudu, lagano posolite, pospite svježe mljevenim crnim paprom, ružmarinom, dodajte ulje i sok limuna. Promiješajte da se sastojci povežu s mesom i ostavite stajati 15 minuta dok pripremate povrće. Avokado prerežite, maknite košticu, skinite koru i narežite na ploške. Rajčicu narežite na kockice, isto tako i krastavac. Luk prerežite na pola, a zatim na ploške. Preljev od jogurta pripremite od ajvara, maslinova ulja i peršina. Na jače zagrijani grill stavite piletinu i zapecite s jedne strane do rumene boje. Zatim je okrenite i ispecite i s druge strane. Pečenu piletinu stavite na dasku i narežite na trakice.
Posluživanje: Piletinu poslužite preko narezanog povrća i sve prelijte preljevom od ajvara.
Savjet: Ovo jelo možete poslužiti i u sendviču ili tortilji.