Piletina s grilla na salatu

Piletina s grilla na salatu idealno je rješenje, jer obogaćena povrćem pristaje u sendvič ili tortlju, a svakako iskušajte preljev od jogurta ajvara, maslinova ulja i peršina.

  • 30 min
  • Jednostavno
Piletina s grilla na salatu

Sastojci

  • 2 pileća filea (oko 250 g)
  • sol
  • Vegeta Maestro crni papar
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sok ½ limuna
  • 1 zreli avokado
  • 1 rajčica
  • ½ salatnog krastavca
  • ½ ljubičastog luka

Za preljev:

Priprema

  1. Pileće filee prerežite da dobijete od svakog po dva tanja odreska.
  2. Stavite ih u posudu, lagano posolite, pospite svježe mljevenim crnim paprom, ružmarinom, dodajte ulje i sok limuna.
  3. Promiješajte da se sastojci povežu s mesom i ostavite stajati 15 minuta dok pripremate povrće.
  4. Avokado prerežite, maknite košticu, skinite koru i narežite na ploške.
  5. Rajčicu narežite na kockice, isto tako i krastavac. Luk prerežite na pola, a zatim na ploške.
  6. Preljev od jogurta pripremite od ajvara, maslinova ulja i peršina.
  7. Na jače zagrijani grill stavite piletinu i zapecite s jedne strane do rumene boje.
  8. Zatim je okrenite i ispecite i s druge strane.
  9. Pečenu piletinu stavite na dasku i narežite na trakice.

Posluživanje: Piletinu poslužite preko narezanog povrća i sve prelijte preljevom od ajvara.

Savjet: Ovo jelo možete poslužiti i u sendviču ili tortilji.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma