Čokoladna rolada s kremom od mascarponea
- Recept by coolinarika.com -Moderna kuhinja ne zahtijeva mnogo vremena za pripremu. Zato vam predlažemo da kakao biskvit premažete ukusnom kremom od mascarponea, čokolade i voćnog likera. Ako želite crno-bijelu roladu, zamijenite tamnu čokoladu bijelom i uživajte u omiljenoj slastici.

Priprema
Za biskvit Žumanjke i šećer pjenasto umiješajte. Dodajte brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo, a zatim bjelanjke istučene u čvrst snijeg. Na tepsiju (30x40 cm) obloženu papirom za pečenje pospite po dnu grubo mljevene bademe i izlijte pripremljenu smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 12 minuta. Pečenu roladu zamotajte pomoću papira za pečenje i ostavite da se tako ohladi. Ohlađeni biskvit premažite pripremljenom kremom i zarolajte te ostavite nekoliko sati u hladnjaku.
Za kremu
Mascarpone , šećer u prahu i Amaretto izmiješajte električnom miješalicom, a zatim dodajte čokoladu koju ste otopili na vodenoj kupelji.
Posluživanje: Roladu pospite kakaom u prahu, narežite i poslužite.
Savjet: Umjesto tamne čokolade možete umiješate bijelu čokoladu pa će kolač imati veći kontrast.