Čokoladna rolada s kremom od mascarponea

Moderna kuhinja ne zahtijeva mnogo vremena za pripremu. Zato vam predlažemo da kakao biskvit premažete ukusnom kremom od mascarponea, čokolade i voćnog likera. Ako želite crno-bijelu roladu, zamijenite tamnu čokoladu bijelom i uživajte u omiljenoj slastici.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Čokoladna rolada s kremom od mascarponea

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

  • 250 g mascarpone sira
  • 80 g šećera u prahu
  • 2 žlice Amaretta ili voćnog likera
  • 100 g čokolade

Za posipavanje

  • kakao u prahu

Priprema

  1. Za biskvit
  2. Žumanjke i šećer pjenasto umiješajte.
  3. Dodajte brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo, a zatim bjelanjke istučene u čvrst snijeg.
  4. Na tepsiju (30x40 cm) obloženu papirom za pečenje pospite po dnu grubo mljevene bademe i izlijte pripremljenu smjesu.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 12 minuta.
  6. Pečenu roladu zamotajte pomoću papira za pečenje i ostavite da se tako ohladi.
  7. Ohlađeni biskvit premažite pripremljenom kremom i zarolajte te ostavite nekoliko sati u hladnjaku.

Za kremu

  1. Mascarpone, šećer u prahu i Amaretto izmiješajte električnom miješalicom, a zatim dodajte čokoladu koju ste otopili na vodenoj kupelji.

Posluživanje: Roladu pospite kakaom u prahu, narežite i poslužite.

Savjet: Umjesto tamne čokolade možete umiješate bijelu čokoladu pa će kolač imati veći kontrast.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće