Kruh

Kruh naš svagdašnji

Marokanski kruh

Kruh možete pripremiti sa svim vrstama brašna. Ljubiteljima toplog kruha preporučujemo da isprobaju marokanski u kombinaciji pšeničnog glatkog i graham brašna. Kruh osim sezamom možete posipati i sjemenkama suncokreta, bundeve ili maka.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Marokanski kruh

Sastojci

Priprema

  1. Pomiješajte 50 ml tople vode, kvasac i med. Ostavite stajati 5 minuta.
  2. Pomiješajte glatko i graham brašno, sol, dodajte dignuti kvasac, 2 žlice ulja i preostalu toplu vodu. Zamijesite (možete i električnim mikserom) mekano tijesto.
  3. Tijesto istresite na pobrašnjenu površinu, zamijesite i podijelite na dva dijela. Oblikujte kuglu koju razvucite na promjer 22 cm. Postupak ponovite i s drugim dijelom tijesta.
  4. Svaki krug stavite u pouljeni pleh, pokrijte i ostavite dizati na toplom mjestu sat vremena, dok se volumen ne udvostruči.
  5. Dignuto tijesto lagano premažite preostalim uljem, pospite sjemenkama sezama i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta, dok ne dobijete zlatnosmeđu boju.

Posluživanje: Kruh poslužite topli.

Savjet: Osim sezamom kruh možete posipati sjemenkama suncokreta, bundeve ili maka.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus