Marokanska janjeća juha

Juha od janjetine nije toliko udomaćena u našim krajevima, ali se tradicionalno jede u Maroku. Pripremite je uz dodatak kupusa, slanutka i leće, a nezaobilazni su začini šafran i đumbir.

  • 120 min
  • Jednostavno
Marokanska janjeća juha

Sastojci

Priprema

  1. Očišćenu i opranu leću namačite 2 sata u hladnoj vodi, a zatim je skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i pokapajte limunovim sokom.
  2. Janjetinu narežite na veće komade, a glavicu kupusa na četvrtine.
  3. Janjetinu i kupus stavite u lonac, dodajte nasjeckani luk, kokošje kocke, maslinovo ulje, papar u zrnu, đumbir i šafran koji ste prije toga razmutili u malo vruće vode. Sastojke u loncu prelijte vodom i juhu zakipite.
  4. Stavite vezicu peršina i juhu kuhajte polupoklopljenu na laganoj vatri dok meso gotovo ne omekša.
  5. Potkraj kuhanja u juhu umiješajte kuhanu leću i ocijeđeni slanutak.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Umjesto da leću kuhate, možete ju zamijeniti već kuhanom iz limenke.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus