Kuhana govedina na salzburški način

Praktično i fino jelo glasovite bečke kuhinje istinski je okus domaće kuhinje. Osobito je zanimljivo da iz jednog lonca imate glavno jelo i sjajnu juhu u koju možete ukuhati tjesteninu, primjerice žličnjake.

  • 120 min
  • Srednje zahtjevno
Kuhana govedina na salzburški način

Sastojci

Priprema

  1. Meso stavite kuhati u slanu kipuću vodu. Kada voda ponovno zakipi, skinite s površine pjenu i smanjite temperaturu tako da se meso lagano kuha.
  2. U međuvremenu očistite mrkvu, peršin, celer, poriluk, luk i sve narežite na veće komade. Povrće i češnjak dodajte u juhu zajedno s lovorovim listom, paprom i Vegetom. Malo posolite i dalje kuhajte na laganoj vatri oko 1, 5-2 sata.
  3. Kad meso omekša, izvadite ga, a juhu procijedite i začinite ribanim muškatnim oraščićem.

Posluživanje: Kuhano meso narežite na ploške, rasporedite ih na ugrijani tanjur, prelijte s malo juhe i posipajte narezanim vlascem. Ovako pripremljenu kuhanu govedinu dopunite raznim prilozima: kuhanim povrćem (mrkvom, prokulicom, porilukom), restanim krumpirom i umakom od hrena.

Savjet: Najbolji komad mesa za pripremu ovog jela je tzv. tafelšpic – vrh buta.Meso se stavlja u kipuću vodu koja zatvara pore mesa pa ono nakon kuhanja ostaje sočno.Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Kuhanu govedinu ohladite u juhi, ocijedite i narežite na ploške, stisnite ih zajedno u “cijeli komad” i dobro zapakirajte. Juhu procijedite i zamrznite zasebno u vrećici. Odmrzavanje: Meso odmrznite u ambalaži i zagrijte u odleđenoj juhi.Trajnost: do 60 dana.

Tjestenina

Svestrana Talijanka