Puslice od badema

Puslice se tope u ustima. Mijenjajte im boju dodatkom prehrambenih boja, a po želji ih možete i spajati u duo s džemom ili Lino ladom. Mmmmmm.....

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Puslice od badema

Sastojci

  • 5 bjelanjaka
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 žlica limunova soka
  • 40 g oguljenih mljevenih badema

Za nadjev

Priprema

  1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg te postepeno uz miješanje dodajte šećer u prahu. Na kraju umiješajte limunov sok i mljevene bademe.
  2. Pomoću slastičarske vrećice formirajte puslice na tepsiji obloženoj papirom za pečenje.
  3. Puslice pecite (sušite) u pećnici zagrijanoj na 110 °C oko 1 sat. Puslice moraju biti suhe (čvrste), ali zadržati svijetlu boju.
  4. Ohlađene puslice slijepite dvije po dvije džemom ili Lino ladom.

Posluživanje: Poslužite uz hladni napitak.

Savjet: U puslice možete umiješati prehrambenu boju po želji.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja