Pampushki

Pampushki, ukrajinski specijalitet, jedu se topli uz kiselo mlijeko. Poslužite ih uz tipičan ukrajinski umak od češnjaka, ulja i kvasa – fermentiranog napitka karakterističnog za Rusiju i bivše zemlje Sovjetskog Saveza.

  • 50 min
  • Jednostavno
Pampushki

Sastojci

Priprema

  1. U 50 ml tople vode rastopite šećer i kvasac. Dodajte malo brašna, promiješajte te pustite 10-ak minuta da se digne.
  2. Nakon toga dodajte preostalu vodu, brašno, sol i ulje. Dobro izmiješajte i pustite da tijesto udvostruči volumen.
  3. Tijesto razvaljajte na debljinu od 1 cm.
  4. Kalupom izradite okrugle oblike promjera 2-4 cm.
  5. Pampushke premažite jajetom, pospite kuminom te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 25 minuta dok ne poprime zlatnu boju.

Posluživanje: Tople pampushke poslužite uz kiselo mlijeko.

Savjet: Od 2 žlice kvasa, 2 protisnuta češnjaka i 1 žlice ulja možete pripremiti umak i poslužiti ga s pampushkima.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje