Slasni špageti u umaku od ajvara

Kada poželite špagetama udahnuti novi okus i dodati malo pikantnosti, „razljutite“ ih Podravka Ajvarom ili u recept dodajte malo chilia u prahu.

Slasni špageti u umaku od ajvara

Sastojci

Priprema

  1. Špagete stavite kuhati u vrelu posoljenu vodu i skuhajte ih al dente.
  2. Tikvice narežite na veće kockice a rajčice prerežite po pola. Mozzarellu narežite na kockice.
  3. Na suhoj tavi popecite ploške pancete da dobije rumenu boju. Izvadite ju na upijajući papir i natrgajte kao čips.
  4. U tavu na srednje zagrijanom ulju popecite tikvice uz miješanje. Neka dobiju rumene rubove ali ostanu al dente.
  5. Dodajte rajčice i zajedno kratko popecite te malo posolite. Zatim dodajte Ajvar) i sve zajedno zagrijte.
  6. Tjesteninu kuhanu i toplu lagano umiješajte u umak.
  7. Po potrebi dodajte nekoliko žlica tople vode u kojoj se kuhala tjestenina. Kad su se sastojci povezali umiješajte mozzarellu i pospite peršinom.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo posuto čipsom od pancete.

Savjet: Za pikantni okus upotrijebite Ajvar ljuti ili u recept dodajte malo chilia u prahu.

Gulaš

Inspirirani tradicijom