Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Pavlova s Lino ladom i voćem

Nježnu i laganu tortu pripremljenu od meringuea, voća i šlaga obogatite Lino ladom i dobit ćete desert koji će vas osvojiti na prvu. Zahvaljujemo blogerici Matejki Buča na ustupljenom receptu.

  • 110 min
  • Jednostavno
Pavlova s Lino ladom i voćem

Sastojci

Za meringue:

Za kremu:

Priprema

  1. Za koru, upalite pećnicu na 150°C, na papiru za pečenje nacrtajte krug Ø 18 cm i stavite ga na pleh, jer tako ćete lakše oblikovati koru.
  2. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, postepeno dodajte vanilin šećer i šećer u prahu uz miješanje i na kraju Gussnel pomiješan s malo šećera i limunova soka.
  3. Pripremljeni meringue prebacite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i napravite kupolu.Pomoću špatule, povlačeći s dna prema gore kratkim potezima, sa svih strana oblikujte koru, a gornju površinu poravnajte.
  4. Temperaturu u pećnici smanjite na 120°C, pa koru pecite oko 80 minuta tj. dok ne bude čvrsta izvana. Otvorite pećnicu i ostavite da se kora potpuno ohladi. Sredina će se malo spustiti.
  5. Dok se kora hladi, pripremite kremu. Slatko vrhnje istucite u šlag, dodajte krem sir i Lino ladu. Izmiješajte da dobijete kremu.
  6. Za šlag pjenu, u visoku posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte sadržaj vrećice, promiješajte i nastavite miješati električnom miješalicom najvećom brzinom do željene čvrstoće (2 - 3 minute).
  7. Na koru za Pavlovu nanesite kremu, a na nju stavite šlag.

Posluživanje: Ukrasite svježim bobičastim voćem i poslužite isti dan ohlađeno.

Savjet: Umjesto Lino Lade Gold Creamy, možete upotrijebiti Lino Ladu Kokos koja će ovoj slastici dati ljetni štih!

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus