Omlet s tunom

Ivan Pažanin zna kako vam dati ono najbolje od Mediterana. Uz Eva tuna filete i avokado, ovaj fini omlet postaje vrhunska gurmanska kreacija - doručak za poželjeti!

  • 15 min
  • Jednostavno
Omlet s tunom

Sastojci

Priprema

  1. Skutu razmrvite, tunu izvadite iz limenke, rajčicu narežite na pola a avokado na ploške.
  2. U zdjelu razbijte jaja i izmiješajte pjenjačom vrlo dobro tako da nestanu svi tragovi bjelanjaka. Posolite i popaprite.
  3. Na umjereno ugrijanoj tavi rastopite komadić maslaca s uljem. Pričekajte s ulijevanjem jaja dok se maslac sasvim ne otopi, a tava postane vruća.
  4. Nakon toga ulijte jaja u tavu. Prvih dvadeset sekundi lagano miješajte jaja vilicom, kao što biste to činili kod pripreme kajgane.
  5. Kada primijetite da se jaja počinju zgušnjavati, odnosno iz tekućeg počnu prelaziti u kruti oblik, provjerite da jaja prekrivaju cjelokupno dno tavice. Smanjite temperaturu i prestanite miješati.
  6. Kada se jaja počnu lagano kuhati i otvrdnu, ali su i dalje na vrhu tekuća pravo je vrijeme za dodatak dodatnih sastojaka.
  7. Preko cijele površine omleta ravnomjerno rasporedite razmrvljeni sir, tunu, polovice cherry rajčica, avokado i rikulu
  8. Drvenom špatulom olabavite rub polovice omleta i prebacite je preko ostatka.

Posluživanje: Prebacite polukrug omleta na tanjur i poslužite toplo.

Savjet: Kako vam omlet ne bi pregorio, a ujedno i ostao sočan, pripremajte ga u tavi s neprijanjajućim dnom, a sve sastojke imajte unaprijed pripremljene.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.