Fina riblja juha

Nije poznata samo kvarnerska, nego i njezina, nešto jednostavnija, dalmatinska varijanta. U svakom slučaju, neodoljiva riblja juha poslužit će kao savršen uvod u ručak sastavljen od mediteranskih specijaliteta.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Fina riblja juha

Sastojci

  • 350 g krumpira
  • 700 g rajčica
  • 200 g crvenog luka
  • 1 vezica nasjeckanog peršina
  • 2 češnja češnjaka
  • 70 ml maslinova ulja
  • 500 g škarpine ili arbuna
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 2 žličice Vegete
  • 50 g Riže dugo zrno Zlato polje

Priprema

  1. U hladnu vodu stavite krumpir narezan na veće kocke, dodajte oguljene rajčice, luk, pola vezice peršina, češnjak, maslinovo ulje, pa kuhajte dok krumpir ne bude gotov.
  2. Povrće preselite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite.
  3. U hladnu vodu stavite ribu, žlicu maslinovu ulja, Vegetu i kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Kuhanu ribu izvadite na tanjur.
  4. U usitnjeno povrće dodajte 500 ml tekućine u kojoj se kuhala riba, kuhanu rižu i promiješajte.

Posluživanje: Ovu finu riblju juhu poslužite ukrašenu komadićima kuhane ribe i posutu preostalim nasjeckanim peršinom.

Savjet: Bistra juha od lešane ribe (riblji temeljac) odlična je za pripremu ribljeg rižota.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži