Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh

Burger od slanutka na roštilju

Volite li uživati u zalogajima s roštilja, ali radije birate bezmesne zalogaje, onda će vas oduševiti burgeri od slanutka na roštilju. Odlično se slažu s umacima i povrćem pa je preporuka napraviti i koji viška, jer bi netko od ekipe mogao poželjeti još.

  • 45 min
  • Jednostavno
Burger od slanutka na roštilju

Sastojci

  • 1 tikvica (250 g)
  • 1 mrkva (100 g)
  • 240 g konzerviranog Slanutka Podravka
  • 3 žličice Vegete Natur Grill Burger Classic
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica mljevenih sjemenki lana (ili mljevenih chia sjemenki)
  • 2-3 žlice krušnih mrvica (integralni ili raženi kruh)
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 4 integralna okrugla peciva
  • salatni krastavac
  • rajčica

Priprema

  1. Tikvice naribajte pomoću ribeža, stavite u veliku posudu za miješanje i dodajte 1 žličicu soli. Ostavite ih deset minuta, a zatim lagano stisnite rukom da uklonite višak vode.
  2. Dodajte naribanu mrkvu, slanutak koji ste grubo usitnili štapnim mikserom ili u sjeckalici i Vegetu Natur Burger Classic. Zatim dodajte sitno nasjeckani češnjak, sjemenke lana, krušne mrvice i maslinovo ulje.
  3. Smjesu dobro promiješajte i oblikujte burgere.
  4. Na zagrijanom roštilju ili grill tavici ispecite burgere.

Posluživanje: Veganske burgere poslužite s ploškama rajčice i narezanim salatnim krastavcem u integralnom pecivu. Možete dodati i umak od grčkog jogurta.

Savjet: Krušne mrvice pripremite tako da kruh usitnite u sjeckalici i lagano posušite.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja