Domaći sladoled s grillanim smokvama i preljevom od meda, maslaca i cimeta

Izdvojite malo vremena za pripremu sladoleda s okusom vanilije, obogatite ga grillanim smokvama, medom i cimetom i nagrada će biti užitak u domaćoj slastici prepunoj okusa. Zahvaljujemo blogerici Nini Mrvica na ustupljenom receptu. 

  • 30 min
  • Jednostavno
Domaći sladoled s grillanim smokvama i preljevom od meda, maslaca i cimeta

Sastojci

Za sladoled:

Dodatno:

Priprema

  1. Za sladoled, pripremite srednje veliku posudu koja može u zamrzivač.
  2. U hladno mlijeko dodajte sadržaju obje vrećice šlag kreme. Mikserom kratko miješajte pa dodajte kondenzirano mlijeko i ponovo mikserom samo kratko izradite. Na kraju umiješajte bourbon vanilija šećer.
  3. Smjesu stavite u pripremljenu posudu i zamrznite na tri sata ili preko noći.
  4. Za preljev, u manju posudu s debljim dnom stavite narezan maslac i zagrijavajte da se maslac otopi.
  5. Potom dodajte cimet šećer i med, zagrijavajte dok ne zavri pa maknite s vatre.
  6. Grill tavu zagrijte, a smokve operite, posušite, prepolovite po pola.
  7. Svaku polovicu smokve, prerezani dio, umočite u pripremljeni preljev. Stavite na grill te grilajte oko 2-3 minute.
  8. Gotove smokve posložite na pladanj.
  9. Preljev ostavite u posudici.

Posluživanje: Za posluživanje, u svaku zdjelicu stavite dvije do tri kuglice sladoleda od vanilije, dodajte dvije polovice grillanih smokvi te sve prelijte preljevom od meda i maslaca.

Savjet: TIPS & TRICKS: Kondenzirano mlijeko možete zamijeniti običnim mlijekom. Kondenzirano mlijeko nema vodu te će sladoled sadržavati minimalno kristalića leda. Ako nemate kondenzirano mlijeko, poslužiti će i obično.

Kruh

Kruh naš svagdašnji