Juha od lješnjaka

Lješnjaci u kuhinji ne služe samo za pripremu kolača. Razuvjeravamo vas brazilskom juhom od lješnjaka. Čili, muškatni oraščić, papar i vrhnje – logično, a poslužite li ju sa sjemenkama svježeg nara, vaša gurmanska sreća je veća.

  • 30 min
  • Jednostavno
Juha od lješnjaka

Priprema

  1. Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno. Dodajte mljevene lješnjake i zajedno pecite 15-ak sekunda.
  2. Dodajte vodu, povrtni temeljac i stalno miješajući pjenjačom juhu zakipite.
  3. Dodajte papar, muškatni oraščić, čili i nastavite kuhati još 10-ak minuta na laganoj vatri.
  4. Pred kraj kuhanja, umiješajte vrhnje i sok limete. Po potrebi posolite.

Posluživanje: Juhu poslužite sa sjemenkama nara.

Savjet: Lješnjake stavite na lim za pečenje, a zatim pecite u pećnici na 200°C desetak minuta dok se kožica ne počne odvajati. Nakon toga lješnjake ohladite i očistite od ljuskica.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!