Juha od lješnjaka
- Recept by coolinarika.com -Lješnjaci u kuhinji ne služe samo za pripremu kolača. Razuvjeravamo vas brazilskom juhom od lješnjaka. Čili, muškatni oraščić, papar i vrhnje – logično, a poslužite li ju sa sjemenkama svježeg nara, vaša gurmanska sreća je veća.
Priprema
Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno. Dodajte mljevene lješnjake i zajedno pecite 15-ak sekunda. Dodajte vodu, povrtni temeljac i stalno miješajući pjenjačom juhu zakipite. Dodajte papar, muškatni oraščić, čili i nastavite kuhati još 10-ak minuta na laganoj vatri. Pred kraj kuhanja, umiješajte vrhnje i sok limete. Po potrebi posolite.
Posluživanje: Juhu poslužite sa sjemenkama nara.
Savjet: Lješnjake stavite na lim za pečenje, a zatim pecite u pećnici na 200°C desetak minuta dok se kožica ne počne odvajati. Nakon toga lješnjake ohladite i očistite od ljuskica.