Valentinovo

Ljubav ide kroz želudac

Choco mint torta

Tražite li sladak i čokoladni, a istovremeno osvježavajući desert, rješenje stiže u obliku hladne choco mint torte. Dekorativni listići čokolade i svježe mente dodatno ističu njezin okus.

  • 100 min
  • Jednostavno
Choco mint torta

Sastojci

Za biskvit:

Za tamnu kremu:

Za svijetlu kremu:

Za čokoladni preljev (ganache):

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 ml slatkog vrhnja

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C. Pripremite kalup za tortu Ø22 cm, premažite ga maslacem i pospite brašnom.
  2. Za biskvit, pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sol, šećer i vanilin šećer.Nakon toga umiješajte jaje, mlijeko i ulje, a na kraju dodajte vrelu vodu.
  3. Smjesu ulijte u kalup i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 50 minuta.Ohlađeni biskvit prerežite na dva dijela.Jedan dio biskvita vratite u kalup.
  4. Za tamnu čokoladnu kremu, mlijeko pomiješajte s menta šećerom. Usipajte sadržaj vrećice kreme i lagano promiješajte električnom miješalicom. Nastavite miješati 3 minute maksimalnom brzinom.
  5. Čokoladnu kremu stavite na pripremljenu podlogu i poravnajte.
  6. Za pripremu svijetle kreme, želatini dodajte 5 žlica hladne vode i ostavite bubriti 10 minuta.Slatko vrhnje istucite u šlag.Umiješajte Naranča šećer, šećer u prahu i mascarpone.
  7. Na kraju uz miješanje dodajte želatinu koju ste prethodno zagrijali da se otopi.Dobivenu kremu odmah nanesite na kremu od čokolade i poravnajte.Sve prekrijte drugim dijelom biskvita i držite u hladnjaku 1-2 sata.
  8. Kad se torta dobro ohladi i postane kompaktna, skinite kalup. Na kraju pripremite čokoladni preljev (ganache). Čokoladu natrgajte i prelijte vrelim slatkim vrhnjem. Miješajte da se čokolada otopi, a zatim ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
  9. Čokoladnim preljevom ukrasite tortu.

Posluživanje: Prije posluživanja tortu ukrasite listićima čokolade i listićima svježe mente.

Savjet: Čokoladnim preljevom ukrasite tortu krenuvši uz rub pa prema gornjoj površini torte.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina