Buženjina
- Recept by coolinarika.com -Za prave majstore i gurmane. Malo zahtjevnija ruska delicija ispunit će sva vaša osjetila zamamnim mirisima i aromama. Češnjak, senf i crvena paprika, uz vino i pivo daju jelu “šmek” od kojeg okusni pupoljci doslovno divljaju.

Priprema
Češnjak očistite, narežite na deblje štapiće i posolite. Na mesu u komadu s unutarnje strane napravite džepove za špikanje, tako da izvana budu manji, a iznutra veći. Džepove napunite češnjakom. Unutarnju stranu mesa premažite senfom i pospite crvenom paprikom. Meso pričvrstite kuhinjskim koncem tako da ga zavežete na nekoliko mjesta. Nakon toga meso posolite, obilno premažite senfom i pospite ostatkom crvene paprike. Tako pripremljeno meso stavite u hladnjak da odstoji do drugog dana. Meso podlijte vinom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta. Nakon toga meso pokrijte folijom i nastavite peći 2 – 3 sata. Tijekom pečenja meso povremeno okrećite i podlijevajte pivom. Potkraj pečenja skinite foliju i zapecite. Pečeno meso izvadite, malo ohladite, skinite konac i narežite. Meso možete ostaviti da se ohladi do kraja te ga narezati za hladno predjelo.
Posluživanje: Meso poslužite s umakom od hrena Podravka uz prilog od heljdine kaše, pire krumpira…
Savjet: Ako vam je meso krto, možete ga našpikati i pancetom.