Buženjina

Za prave majstore i gurmane. Malo zahtjevnija ruska delicija ispunit će sva vaša osjetila zamamnim mirisima i aromama. Češnjak, senf i crvena paprika, uz vino i pivo daju jelu “šmek” od kojeg okusni pupoljci doslovno divljaju.

  • 150 min
  • Složeno
Buženjina

Sastojci

Priprema

  1. Češnjak očistite, narežite na deblje štapiće i posolite.
  2. Na mesu u komadu s unutarnje strane napravite džepove za špikanje, tako da izvana budu manji, a iznutra veći. Džepove napunite češnjakom.
  3. Unutarnju stranu mesa premažite senfom i pospite crvenom paprikom.
  4. Meso pričvrstite kuhinjskim koncem tako da ga zavežete na nekoliko mjesta. Nakon toga meso posolite, obilno premažite senfom i pospite ostatkom crvene paprike. Tako pripremljeno meso stavite u hladnjak da odstoji do drugog dana.
  5. Meso podlijte vinom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
  6. Nakon toga meso pokrijte folijom i nastavite peći 2 – 3 sata.
  7. Tijekom pečenja meso povremeno okrećite i podlijevajte pivom.
  8. Potkraj pečenja skinite foliju i zapecite. Pečeno meso izvadite, malo ohladite, skinite konac i narežite.
  9. Meso možete ostaviti da se ohladi do kraja te ga narezati za hladno predjelo.

Posluživanje: Meso poslužite s umakom od hrena Podravka uz prilog od heljdine kaše, pire krumpira…

Savjet: Ako vam je meso krto, možete ga našpikati i pancetom.

Začini inspiracije

Monozačini