Juha od pečenog sezonskog povrća

Volite li i vi započeti ručak obrokom na žlicu, topla, bogata juha od pečenog sezonskog povrća zajednička je preporuka Podravke koja slavi svojih 75 godina i blogera Domagoja Severa. 

  • 50 min
  • Jednostavno
Juha od pečenog sezonskog povrća

Sastojci

  • 600 g butternut bundeve
  • 200 g cherry rajčica
  • 1 batat (oko 250 g)
  • 2 mrkve
  • 1 crvena paprika
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 luka
  • 1 korijen peršina
  • maslinovo ulje
  • 1 žlica Vegete
  • Vegeta Maestro Chili i sol
  • peršin list
  • povrtni ili pileći temeljac
  • vrhnje za kuhanje po želji
  • bučino ulje

Priprema

  1. Bundevu, batat, mrkvu i korijen peršina ogulite i narežite na otprilike jednake komade. Luk ovisno o veličini prerežite na polovice ili četvrtine te dodajte očišćeni češnjak, cherry rajčice i narezanu papriku.
  2. Sve obilno zalijte s maslinovim uljem i začinite chilijem i solju te šarenim paprom.
  3. Pecite na 200°C oko 30 minuta.
  4. Pečeno povrće preselite u zdjelu, dodajte listove peršina i Vegetu pa miksajte štapnim mikserom uz dodavanje povrtnog ili pilećeg temeljca dok ne postignete željenu gustoću juhe. Kratko prokuhajte i dodajte vrhnje za kuhanje po želji.

Posluživanje: Kod posluživanja dodajte malo bučinog ulja.

Savjet: Prilikom posluživanja možete dodati i bučine koštice (golice) koje će biti hrskavije, tostirate li ih prethodno na tavi.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat