Sečuanska govedina

Sečuanska kuhinja, jedna od poznatijih i priznatijih kineskih kuhinja, odlikuje se oštrinom okusa i bogatom upotrebom čili papričica, češnjaka i đumbira, ali i bambusa, riže, fermentirane soje i gljiva.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Sečuanska govedina

Sastojci

  • 300 g govedine
  • 150 ml ulja
  • 2 žlice ulja
  • 100 g mrkve
  • 200 g paprike
  • 2 mlada luka
  • 50 g crnih kineskih gljiva
  • 100 g sojinih klica
  • 1/2 žličice Vegeta Maestro đumbira
  • 1 čili papričica
  • 2 žlice soja umaka
  • ½ žličice soli
  • 1 žlica rižinog octa

Priprema

  1. U voku zagrijte ulje, dodajte govedinu narezanu na štapiće pa ju pržite na jakom plamenu dok ne dobije smeđu boju. Izvadite ju iz masnoće, a ulje odlijte.
  2. U vok dodajte 2 žlice ulja, zagrijte i popecite mrkvu, papriku i luk narezane na štapiće.
  3. Dodajte narezane i ocijeđene gljive, koje ste prethodno namakali 20 minuta u vreloj vodi, te sojine klice, đumbir, nasjeckane čili papričice, soja umak, sol i sve zajedno kratko pirjajte.
  4. Vratite govedinu, a na kraju umiješajte ocat.

Posluživanje: Poslužite uz kuhanu rižu.

Savjet: Umjesto govedine možete koristiti teletinu, a u tom će slučaju vrijeme pripreme biti kraće.

Kruh

Kruh naš svagdašnji