Sečuanska govedina
- Recept by coolinarika.com -Sečuanska kuhinja, jedna od poznatijih i priznatijih kineskih kuhinja, odlikuje se oštrinom okusa i bogatom upotrebom čili papričica, češnjaka i đumbira, ali i bambusa, riže, fermentirane soje i gljiva.
Priprema
U voku zagrijte ulje, dodajte govedinu narezanu na štapiće pa ju pržite na jakom plamenu dok ne dobije smeđu boju. Izvadite ju iz masnoće, a ulje odlijte. U vok dodajte 2 žlice ulja, zagrijte i popecite mrkvu, papriku i luk narezane na štapiće. Dodajte narezane i ocijeđene gljive, koje ste prethodno namakali 20 minuta u vreloj vodi, te sojine klice, đumbir, nasjeckane čili papričice, soja umak, sol i sve zajedno kratko pirjajte. Vratite govedinu, a na kraju umiješajte ocat.
Posluživanje: Poslužite uz kuhanu rižu.
Savjet: Umjesto govedine možete koristiti teletinu, a u tom će slučaju vrijeme pripreme biti kraće.