Pijane pastrve

Pastrvu već uz sasvim malo začina i kuhani krumpir možemo pretvoriti u malu svečanost, a tek kada je opijemo…

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Pijane pastrve

Sastojci

Za posipavanje

  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Svježe i očišćene pastrve operite pod mlazom hladne vode, ocijedite i osušite papirnim ubrusom.
  2. Pospite ih Vegetom, paprom, a unutrašnjost napunite polovicom količine celera i grančicama peršina.
  3. Na zagrijanom ulju kratko popecite luk narezan na ploške, dodajte preostali narezani celer, kratko propirjajte i stavite u vatrostalnu posudu. Po luku i celeru položite pastrve, prelijte sokom od limuna i bijelim vinom.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.

Posluživanje: Pečene pastrve pospite sitno nasjeckanim peršinom te poslužite uz kuhani krumpir.

Savjet: Za dodatnu aromu u pirjani luk i celer dodajte nekoliko borovica.

Gulaš

Inspirirani tradicijom