Goranski nadjev

Jela goranskih krajeva su osebujna i ukusna. Je li tome tako zbog visine, zraka, šume ili je stvar u recepturi? Reći ćemo vam ono što već znate – nekim stvarima ne treba tražiti razlog, u njima jednostavno treba uživati.

  • 90 min
  • Jednostavno
Goranski nadjev

Sastojci

Za premazivanje kalupa:

  • maslac
  • krušne mrvice

Priprema

  1. U razmućena jaja dodajte Vegetu, papar, malo soli, narezani mladi luk i šunku.
  2. Slaninu i jedan dan stare žemlje narežite na kockice pa ih umiješajte u smjesu s jajima.
  3. Okrugli kalup (promjera 18 cm) premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama te izlijte pripremljenu smjesu s jajima.
  4. Kalup pokrijte aluminijskom folijom, stavite u veći pleh s vrućom vodom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 50 minuta.

Posluživanje: Goranski nadjev istresite iz kalupa, ohladite i narežite na ploške. Poslužite uz šunku, sir škripavac, hren i mladi luk.

Savjet: Po vlastitom ukusu u nadjev možete dodati gljive.

Masline

Cure sline od masline