Tiramisu rolada

Rolade su omiljeni oblici kolača, od najjednostavnijih, biskvita s pekmezom, do složenih, bez imalo brašna, uvijenih od najrafiniranijih sastojaka. Ova koju vam predlažemo jednostavna je pripremom, ali rezultatom nešto je posve drugo.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Tiramisu rolada

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Za posipavanje

  • kakaa u prahu

Priprema

  1. Žumanca i 30 g šećera pjenasto izmiješajte. Dodajte vanilin šećer i malo soli.
  2. Bjelanaca istucite u čvrst snijeg i postupno umiješajte preostali šećer, a zatim polako ulijevajte smjesu od žumanaca. Pažljivo izmiješajte i na kraju umiješajte prosijano brašno.
  3. Pripremljenu masu ulijte u pleh prekriven masnim papirom i pecite na 200°C oko 10 minuta. Pečeni biskvit istresite na čistu kuhinjsku krpu, savijte ga u roladu i ostavite da se ohladi.
  4. Za kremu u visoku posudu ulijte 300 ml prokuhanog hladnog mlijeka (do 15°C). U njega uspite sadržaj vrećice tiramisu kreme, mljevene bademe i promiješajte. Miješajte električnom mješalicom (srednjom brzinom) 4 do 5 minuta.
  5. Ohlađenu roladu pažljivo odvijte, poškropite mješavinom crne kave i ruma pa po njoj rasporedite dio kreme te je savijte. Preostalom kremom premažite roladu i ukrasite je.

Posluživanje: Gotovu ohlađenu tiramisu roladu pospite kakaom u prahu.

Savjet: Kremu nanesite na biskvit čim ste je izmiješali.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje