Ušećereni bajami

Da razjasnimo odmah na početku, bajami su zapravo – bademi. I pod jednim i pod drugim imenom, ovi orašasti plodovi jednostavno obožavaju slatke kupke iz kojih izlaze s čvrstim ogrtačima, koji tako lijepo krckaju pod zubima.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Ušećereni bajami

Sastojci

Priprema

  1. Šećer, vanilin šećer i vodu kratko prokuhajte.
  2. Umiješajte bademe i kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje. Kad voda ispari miješajte dok šećer ne kristalizira.
  3. Kad se bademi oblože karameliziranim šećerom, istresite ih na masni papir i ohladite.

Posluživanje: Ušećerene bademe stavite u porculansku zdjelicu i poslužite.

Savjet: Ušećerene bademe čuvajte u papirnatoj vrećici na sobnoj temperaturi.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja