Juha od krumpira s gljivama

Ako je jedina jestiva stvar koju želite donijeti iz šume košarica gljiva, vjerojatno ste vegetarijanac. “Šumsko meso” kvalitetom konkurira životinjskom, a okusom ga čak i nadmašuje, posebno ako ga pripremite na juhu.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Juha od krumpira s gljivama

Sastojci

Za posluživanje

  • 100 ml vrhnja
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk. Dodajte gljive narezane na četvrtine i suhe vrganje, koje ste prethodno 10-ak minuta močili u hladnoj vodi.
  2. Pirjajte oko 10 minuta, a zatim umiješajte oguljeni krumpir narezan na kockice. Dodajte Vegetu, papar i dovoljno vode da prekrije sadržaj u loncu.
  3. Nastavite kuhati na laganoj vatri 20-ak minuta. Umiješajte Gussnel razmućen u malo vode, dodajte vino i kuhajte još oko 2 minute.

Posluživanje: Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite s kiselim vrhnjem.

Savjet: Uz ovu juhu izvrsno će prijati popečene kockice kruha.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat