Napuljske palačinke

Originalne palačinke s paštetom, mozzarellom i mediteranskim začinima kombinacija su talijanske i meksičke kuhinje. Dodajte im i treće državljanstvo i ispecite ih od namirnica kupljenih u Hrvatskoj!

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Napuljske palačinke

Sastojci

Za palačinke

Za nadjev

Priprema

  1. Žumance i mlijeko dobro izmiješajte, dodajte brašno i malo soli, pa pjenjačom ili električnom miješalicom izradite jednoličnu smjesu i ostavite je neka stoji na hladnom mjestu oko sat vremena.
  2. Umiješajte potom čvrsti snijeg od bjelanjka i ispecite osam palačinki.
  3. Mozzarellu i rajčicu narežite na ploške. Svaku palačinku namažite paštetom, složite ploške rajčice i sira, posolite, popaprite i pospite origanom.
  4. Palačinke preklopite na pola, stavite ih u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 10 minuta.
  5. Pred kraj pečenja prelijte ih kiselim vrhnjem i još kratko pecite.

Posluživanje: Vruće palačinke poslužite sa zelenom salatom.

Savjet: Mozzarellu možete zamijeniti sirom gaudom ili edamerom.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži