Fina krem juha od celera

Fina krem juha od mirisnog celera, osim s kockicama prepečenog kruha i plavog sira, izvrsna je i s grublje nasjeckanim orašastim plodovima.

  • 30 min
  • Jednostavno
Fina krem juha od celera

Sastojci

  • 100 g luka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 20 g maslaca
  • 300 g korijena celera
  • 100 g krumpira
  • 1 žličica Vegete
  • sol
  • ¼ žličice Vegeta Maestro mljevenog crnog papra
  • 100 g plavog sira
  • svježi peršin za posluživanje

Priprema

  1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popecite uz miješanje do zlatne boje. Dodajte maslac i na kockice narezan celer i krumpir.
  2. Pospite Vegetom i ulijte vode da prekrije sadržaj. Kuhajte na laganoj vatri da povrće omekša.
  3. Kuhani sadržaj usitnite pomoću štapnog miksera u kremastu smjesu. Dolijte vode po potrebi da dobijete željenu gustoću te posolite i dodajte mljeveni crni papar.

Posluživanje: Gotovu toplu juhu pospite kockicama sira i poslužite posutu listićima peršina.

Savjet: Celer kao namirnica sastavni je dio svečanog stola u obliku juhe, salate ili priloga.Ovu zanimljivu juhu možete poslužiti i s kockicama popečenog kruha, a biti će ukusni i s grubo narezanim i popečenim orašastim plodovima.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom