Hi protein kolač s breskvama

Jedan od izvrsnih načina kako upotrijebiti sezonsko voće je upravo u kolačima, a Hi protein kolač s breskvama zanimljiv je zbog kombinacije sastojaka, ali i sočnosti svojstvene ovom voću.

  • 40 min
Hi protein kolač s breskvama

Sastojci

  • 1 Dolcela Hi protein Banana Muffins
  • 2 jaja
  • 1 banana (100 g)
  • 2 žlice kokosova ulja
  • 200 g grčkog jogurta
  • 1 žličica chia sjemenki
  • 200 g marelica
  • 200 ml milerama pomiješanog s Demerara šećerom

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200°C. Kalup za tortu Ø 24 cm obložite papirom za pečenje i lagano nauljite.
  2. Jogurtu dodajte chia sjemenke, promiješajte i ostavite stajati dok pripremite ostale sastojke. Breskve narežite na ploškice.
  3. Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaja, bananu prethodno zgnječenu vilicom, kokosovo ulje (tekuće ili po potrebi zagrijte da bude tekuće) i jogurt.
  4. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) 2 minute da dobijete glatko tijesto.
  5. Smjesu rasporedite ravnomjerno u kalup i poravnajte. Po površini rasporedite narezane breskve.
  6. Smanjite temperaturu pećnice na 180°C i pecite oko 30 minuta.

Posluživanje: Kolač pustite da se ohladi u kalupu prije posluživanja. Kolač poslužite s mileramom kojeg ste pomiješali s demerara šećerom ili medom, malo limuna ili korice limuna.

Savjet: Na isti način pripremite slasticu i sa drugim zrelim sezonskim voćem ili voćem iz kompota.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja