Juha od riječne ribe

Za riblje juhe Mađari su pravi majstori. Ova riblja juha bit će ukusnija pripremite li je od više različitih vrsta ribe, a rezultat 60-minutnog kulinarskog truda možete poslužiti kao samostalno jelo ili uz široke rezance.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Juha od riječne ribe

Sastojci

Priprema

  1. Ribu očistite, operite i narežite na veće komade.
  2. Na ulju popecite nasjeckani luk, dodajte ljutu i slatku mljevenu crvenu papriku, passatu i oko 100 ml vode. Kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
  3. Dodajte potom ribu, pospite Vegetom i zalijte s oko 1, 5 litara vode. Posudu s ribom protresite i nastavite kuhati na laganoj vatri 30-ak minuta.
  4. Pred kraj kuhanja dodajte nasjeckani češnjak, a po želji i posolite.

Posluživanje: Riblju juhu poslužite toplu kao samostalno jelo ili uz široke rezance.

Savjet: Juha će biti ukusnija ako je pripremite s više vrsta riječne ribe.

Tjestenina

Svestrana Talijanka