Srneći hrbat na lovački način

Divljač može biti gurmanski zalogaj u naročitim prilikama. No, zašto ne bismo u gurmanskm doživljaju uživali i češće, kada divljač posve solidno može dublirati i neko drugo meso?

  • 120 min
  • Složeno
Srneći hrbat na lovački način

Sastojci

Za okruglice od kruha

Priprema

  1. Meso divljači odvojite od kosti i pospite s 2 žlice Vegete. Zatim ga premažite senfom, prelijte trima žlicama ulja i ostavite marinirati na hladnome mjestu oko 2 sata.
  2. Kosti operite, dodajte korjenasto povrće i skuhajte temeljac.
  3. Marinirano meso pospite brašnom i na zagrijanom ulju popecite sa svih strana. Dodajte slaninu narezanu na kockice i nasjeckani luk. Sve zajedno kratko popecite i zalijte s 200 ml temeljca.
  4. Nakon toga dodajte naribane kisele krastavce, usitnjene mrkvu i celerov korijen i žlicu Vegetu pa pirjajte na laganoj vatri oko sat i pol. Meso podlijevajte temeljcem prema potrebi.
  5. U međuvremenu pripremite okruglice od kruha kao prilog. Kruh narežite na kockice i kratko popecite na maslacu.
  6. Posebno popecite nasjeckanu slaninu i luk, pa ih dodajte kruhu.
  7. Jaja, mlijeko i Vegetu dobro razmutite i prelijte preko kruha. Dodajte papar, naribani muškatni oraščić, nasjeckani peršin i sve lagano izmiješajte. Ostavite smjesu stajati 15 minuta.
  8. Zatim je ponovno promiješajte i vlažnim rukama oblikujte okruglice. Kuhajte ih u slanoj kipućoj vodi oko 15 minuta.
  9. Kad meso omekša, izvadite ga i narežite na ploške.
  10. Pirjano povrće propasirajte, vratite u posudu, dodajte kiselo vrhnje i sve zajedno kratko prokuhajte.

Posluživanje: Meso prelijte pripremljenim umakom i uz to poslužite okruglice od kruha.

Savjet: Srnetinu možete zamijeniti junetinom ili govedinom, a okruglice od kruha valjušcima od krumpirova tijesta.Meso koje ste uvaljali u brašno, a nakon toga zapekli sa svih strana, dat će pirjanom jelu izvrstan i bogat okus, a na kraju kuhanja jelo neće trebati dodatno zgušnjavati.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina