Fina sarma

Čim se među sastojcima nađe mljeveno meso i kiseli kupus, odmah je jasno da je riječ o sarmi. Zašto je toliko fina, uvjerite se sami.

  • 100 min
  • Jednostavno
Fina sarma

Sastojci

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta. Pripremljenom Fantu dodajte mljeveno meso i rižu, te dobro promiješajte.
  2. Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, a ako su listovi veliki, prerežite ih napola kako biste dobili manje sarmice.
  3. Na svaki list stavite 1 do 2 žličice mesnog nadjeva pa savijajte sarmice od zadebljalog dijela prema kraju lista. Krajeve dobro uvijte da se sarmice pri kuhanju ne odmotaju. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude u koju ste nalili ulje.
  4. Sarmice uredno, ali vrlo tijesno posložite jednu uz drugu.
  5. Između sarmica stavite lovorov list, a zatim ih zalijte vodom u kojoj ste razmutili koncentrat rajčice. Po potrebi posolite.
  6. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri.

Posluživanje: Poslužite s pire krumpirom.

Savjet: Za vrijeme kuhanja, jelo ne miješajte, nego samo povremeno protresite posudu.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.