Slani doručak

Ovako doručkuju šampioni

Namaz od slanutka

Poslužite vegetarijanski namaz od slanutka s poprženim domaćim kruhom i nekoliko kapi maslinova ulja i limuna pa uživajte u ovom laganom jelu.

  • 70 min
  • Jednostavno
Namaz od slanutka

Priprema

  1. Na zagrijanom maslinovom ulju popecite sitno narezani poriluk da uvene. Dodajte češnjak u granulama i ružmarin. Lagano propirjajte i umiješajte ocijeđeni slanutak.
  2. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi. Usitnite električnom sjeckalicom da dobijete namaz. Dodajte sol, crni papar, limunov sok i još sve promiješajte.
  3. Usitnite električnom sjeckalicom da dobijete namaz.
  4. Dodajte sol, crni papar, limunov sok i još sve promiješajte.

Posluživanje: Poslužite namaz na  popečenom kruhu ili s tacosima, tortiljama i slično. Po želji pospite popečenim sezamom.

Savjet: Ukoliko je potrebno dodajte još maslinova ulja i soka limuna da dobijete kremasti namaz.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće