Pizza s tunom, inćunima, kaparama i koromačem
- Recept by coolinarika.com -Kada mislimo da je o pizzi sve već rečeno, umiješaju se koromač, kapari, inćuni i onaj „ali“ zbog kojega prelazimo s riječi na djela i to do zadnjeg trokuta. Zahvaljujemo Marijani Batinić na ustupljenom receptu!
Priprema
U posudi pomiješajte glatko i oštro brašno. Zatim dodajte sol, šećer i kvasac te promiješajte. Nakon toga dodajte mlijeko, maslinovo ulje i dodajući vodu sve dobro promiješajte da dobijete glatko tijesto. Gotovo tijesto pokrijte i ostavite na toplom da se diže oko sat vremena. Dignuto tijesto na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte na željenu debljinu. Od ove količine možete napraviti 3-4 manje, okrugle pizze ili dvije velike (velika tepsija). Zatim po tijestu rasporedite nadjev. Prvo na tijesto nanesite pasiranu rajčicu. Po njoj pospite naribani sir te komade tune i narezane inćune. Zatim luk i koromač koji ste prethodno narezali na tanke ploške. Rasporedite ploške mozzarelle, mladi sir, pospite kaparama i origanom. Možete nadjev rasporediti na svaku pizzu drugačije. Pecite u pećnici na 250° C 10-15 minute (ovisno o jačini pećnice).
Posluživanje: Poslužite toplo.
Savjet: U mješavinu brašna za tijesto možete dodati i nekoliko žlica ražnog brašna.Ruke i površinu na kojoj mijesite tijesto posipajte oštrim brašnom da se tijesto ne lijepi.