Zimski sladoledi

Topla strana zime donosi kremaste okuse. Isprobajte sladoled s čokoladnom glazurom u kojem će uživati ljubitelji zime, snijega, čokolade i sladoleda.

  • 65 min
  • Jednostavno
Zimski sladoledi

Sastojci

Za kremu

Za čokoladnu glazuru

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 80 g maslaca

Za ukrašavanje

  • karamel

Priprema

  1. Papirnati kalup za pečenje koji ste dobili u pakiranju, složite prema uputi. Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte šećer, jaja i omekšani maslac.
  2. Sve zajedno miješajte pjenjačom ili električnom miješalicom dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto ulijte u papirnati kalup za pečenje.
  3. Po površini tijesta ravnomjerno rasporedite komadiće čokolade i lagano ih utisnite u tijesto.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 °C 35 minuta. Pečeni kolač ostavite da se ohladi u kalupu.
  5. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i razmutite u 5 žlica hladnog mlijeka.
  6. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte razmućeni prašak. Vratite na vatru i kuhajte uz miješanje 1-2 minute.
  7. Dodajte maslac narezan na listiće i promiješajte da se otopi i poveže. Još topao prelijte preko browniesa, poravnajte i pustite da se ohladi (hladnjak).
  8. Ohlađenu slasticu narežite na pravokutnike te svaki nabodite na drveni štapić za sladoled.
  9. Za glazuru, maslac zagrijte da postane proziran, maknite ga s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi.
  10. Browniese na štapiću umočite u glazuru, pričekajte da iskapa višak čokolade pa stavite na rešetku da se čokolada stisne.

Posluživanje: Zimske sladolede ukrasite karamelom i držite u hladnjaku do posluživanja.

Savjet: Karamel pripremite tako da 150 g šećera stavite u posudu i zagrijavajte dok ne dobijete svijetli karamel. Pažljivo ga prelijevajte s 250 ml mlijeka i kuhajte na laganoj vatri da dobijete umak.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja