Dalmatinska pržolica

Dalmatinska pržolica je jednostavno, prženo mesno jelo kojemu sočnost i aromu daje maslinovo ulje, češnjak i začini. Možete ga poslužiti na rikuli, uz blitvu i kuhani krumpir.

  • 30 min
  • Jednostavno
Dalmatinska pržolica

Sastojci

Priprema

  1. Meso očistite od suvišne masnoće i žilica. Pomoću oštrog noža izrežite ga na vrlo tanke odreske.
  2. Za preljev, u posudicu stavite peršin, prelijte ga s 2-3 žlice vruće vode i ostavite stajati.
  3. Nakon 10 minuta, peršinu dodajte 50 ml maslinovog ulja i sitno nasjeckan češnjak.
  4. Na dobro zagrijanu tavu stavite 1 žlicu maslinova ulja i nekoliko odrezaka. Na jačoj vatri ih kratko popecite s jedne strane pa okrenite i još kratko popecite. Pospite ih svježe mljevenim paprom i lagano posolite.
  5. Odreske izvadite i stavite na toplo mjesto, a na isti način ispecite i ostatak odrezaka.

Posluživanje: Na tanjur za posluživanje rasporedite rikulu, preko rikule stavite pržolicu, prelijte pripremljenim preljevom i poslužite.

Savjet: Za prilog možete poslužiti i blitvu s krumpirom.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat