Salata od skuše

Otkrijte čari norveške kuhinje uz salatu od haringe, povrtne zimnice i mliječnih sastojaka i prepustite se uživanju u okusima za zimske dane.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Salata od skuše

Priprema

  1. Zagrijte oko 500 ml vode, dodajte povrtni temeljac, ječam i kuhajte da omekša (oko 30 minuta).
  2. Ukiseljeno povrće, papriku i krastavce nasjeckajte na kockice ili trakice, dodajte kukuruz šećerac, dio nasjeckanog luka i ocijeđenu skušu. Zatim dodajte sir narezan na kockice. Sve zajedno lagano promiješajte.
  3. Majonezu, vrhnje i senf izmiješajte. U ohlađeni, ocijeđeni ječam dodajte smjesu majoneze, vrhnja i senfa, promiješajte, zatim dodajte narezano povrće i sve lagano još jednom promiješajte.

Posluživanje: Ukrasite s nasjeckanim lukom i poslužite.

Savjet: Ukoliko vam fali kiselosti, možete dodati malo tekućine od kiselih krastavaca.

Začini inspiracije

Monozačini