Bundeva

Kraljica jeseni

Svinjski kotleti s pireom od bundeve

Kotleti s pireom od bundeve i češnjaka pripremljeni uz kapi maslinova ulja otkrit će vam novu notu okusa uz fino pečeno meso.

  • 30 min
  • Jednostavno
Svinjski kotleti s pireom od bundeve

Sastojci

Pire od bundeve

  • 600 g bundeve

Pire od bundeve

  • 2 češnja češnjaka

Pire od bundeve

  • 1 žlica maslinova ulja

Priprema

  1. Kotlete operite, osušite i natrljajte Vegetom Natur za svinjetinu.
  2. Na zagrijanom ulju popecite meso do lijepe zlatnosmeđe boje s obiju strana.
  3. Bundevu ogulite, operite i narežite na kockice. Stavite je kuhati na paru zajedno s očišćenim češnjakom. Kad bundeva postane mekana, zajedno s češnjakom izgnječite je u pire.
  4. Na kraju umiješajte žlicu maslinova ulja.

Savjet: Bundevu možete kuhati i u vodi, ali kuhajući je na pari, sačuvat ćete sve hranjive sastojke, a pire će biti kremastiji i ukusniji.

Zimovanje

Uz Podravku nema zime!