Juneći odresci na neobičnom prilogu

Juneći odresci posluženi s gustim umakom na neobičnom prilogu od krumpira i palente, okusom će iznenaditi sve koji očekuju još jedno obično jelo.

  • 60 min
  • Jednostavno
Juneći odresci na neobičnom prilogu

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite odreske i zapecite ih sa obje strane.
  2. U posudu dodajte marinadu, vino i malo vode. Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri oko 1 sat da meso do kraja omekša. Meso povremeno okrenite i ulijte vode po potrebi.
  3. Potkraj dodajte pekmez koji će umaku dati zaokružen okus.
  4. Pirjajte da na kraju dobijete gusti umak.
  5. U kipuću vodu dodajte maslinovo ulje. Posudu s vodom maknite s vatre pa uz stalno miješanje dospite palentu.
  6. Dodajte parmezan, bosiljak, promiješajte, posudu vratite na vatru i kuhajte još 2-3 minute.
  7. U vruću palentu dodajte pire krumpir, promiješajte.

Posluživanje: Na tanjur za posluživanje stavite prilog od palente i pire krumpira, preko njega stavite odreske, prelijte umakom, pospite peršinom i poslužite.

Savjet: Jelo nije potrebno soliti ni dodavati začine.

Začini inspiracije

Monozačini