MARI ZA PRAVE STVARI

I proteini mogu biti fini

Dolcela protein kava keksi

Brojne ljubitelje slastica s okusom kave, oduševit će Dolcela protein keksi u obliku zrna kave. Poslužite ih uz topli napitak i uživajte u kombinaciji omiljenih okusa. Zahvaljujemo blogerici Mateji Kobeščak na ustupljenom receptu.

  • 20 min
  • Jednostavno
Dolcela protein kava keksi

Sastojci

Priprema

  1. Maslac od indijskih oraščića kratko zagrijte (u mikrovalnoj pećnici) kako bi malo omekšao.
  2. U velikoj posudi pomiješajte žumanjak, maslac od indijskih oraščića, javorov sirup i instant kavu razmućenu u 2 žličice vruće vode.
  3. Dodajte Hi protein Tiramisu shake i ponovno promiješajte smjesu.
  4. U zasebnoj posudi pomiješajte kakao, prašak za pecivo, mljevene bademe i kokosovo brašno.
  5. Dodajte u mokre sastojke i žlicom ili kuhačom povežite u kompaktnu smjesu.
  6. Tekstura tijesta ovisit će o teksturi maslaca kojeg koristite i o stupnju mljevenosti kokosovog brašna i badema.
  7. Ako vam je tijesto jako ljepljivo, dodajte malo brašna, a ako je tijesto suho, dodajte malo maslaca od indijskih oraščića ili otopljenog kokosovog ulja.
  8. Tijesto mora biti takvo da se bez lijepljenja za dlanove ili bez mrvljenja oblikuje u kuglice.
  9. Oblikujte kuglice, malo ih izdužite i čačkalicom ili nožićem napravite crtu na sredini kako bi postigli izgled zrna kave.
  10. Oblikovane kekse stavite na lim obložen papirom za pečenje i stavite u hladnjak na 15-20 minuta prije pečenja.
  11. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 7 minuta.

Posluživanje: Poslužite s kavom, čajem ili mlijekom.

Savjet: Oblikujte kuglice tako da dobijete 20 keksa.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.