Dolcela protein kava keksi
- Recept by coolinarika.com -Brojne ljubitelje slastica s okusom kave, oduševit će Dolcela protein keksi u obliku zrna kave. Poslužite ih uz topli napitak i uživajte u kombinaciji omiljenih okusa. Zahvaljujemo blogerici Mateji Kobeščak na ustupljenom receptu.

Priprema
Maslac od indijskih oraščića kratko zagrijte (u mikrovalnoj pećnici) kako bi malo omekšao. U velikoj posudi pomiješajte žumanjak, maslac od indijskih oraščića, javorov sirup i instant kavu razmućenu u 2 žličice vruće vode. Dodajte Hi protein Tiramisu shake i ponovno promiješajte smjesu. U zasebnoj posudi pomiješajte kakao, prašak za pecivo, mljevene bademe i kokosovo brašno. Dodajte u mokre sastojke i žlicom ili kuhačom povežite u kompaktnu smjesu. Tekstura tijesta ovisit će o teksturi maslaca kojeg koristite i o stupnju mljevenosti kokosovog brašna i badema. Ako vam je tijesto jako ljepljivo, dodajte malo brašna, a ako je tijesto suho, dodajte malo maslaca od indijskih oraščića ili otopljenog kokosovog ulja. Tijesto mora biti takvo da se bez lijepljenja za dlanove ili bez mrvljenja oblikuje u kuglice. Oblikujte kuglice, malo ih izdužite i čačkalicom ili nožićem napravite crtu na sredini kako bi postigli izgled zrna kave. Oblikovane kekse stavite na lim obložen papirom za pečenje i stavite u hladnjak na 15-20 minuta prije pečenja. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 7 minuta.
Posluživanje: Poslužite s kavom, čajem ili mlijekom.
Savjet: Oblikujte kuglice tako da dobijete 20 keksa.