Rižoto s kozicama i šparogama

Rižoto s kozicama i šparogama otvara i druge kulinarske mogućnosti pa ćete istim načinom pripreme dobiti jednako ukusno jelo, uzmete li neke druge plodove mora ili pak tikvice umjesto šparoga.

  • 30 min
Rižoto s kozicama i šparogama

Sastojci

Priprema

  1. Šparoge očistite, narežite i stavite kuhati u kipuću vodu.Kad su kuhane al dente ocijedite ih, a vodu sačuvajte kao temeljac.
  2. Na maslinovom ulju popecite sitno narezani luk da uvene.Dodajte rižu i pirjajte da se riža zastakli.
  3. Ulijte vino, malo temeljca od šparoga pa dodajte Vegeta Natur za rižoto s plodovima mora.Nastavite pirjati na laganoj vatri uz podlijevanje temeljcem i povremeno miješanje.
  4. Nakon 10 minuta umiješajte meso škampi i nastavite pirjati.Kad je riža gotova (al dente, ne prekuhana) umiješajte šparoge, vrhnje i sir.

Posluživanje: Topli rižoto poslužite odmah.

Savjet:  Recept možete pripremiti i s drugim plodovima mora, a umjesto šparoga možete staviti tikvice.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.