Fine salate

Laganini užitak

Salata s piletinom

Salata s piletinom nikada ne dosadi, a dodate li uz uobičajeno povrće avokado i breskvu, dobit ćete nešto sasvim novo na dnevnom jelovniku.

  • 30 min
  • Jednostavno
Salata s piletinom

Sastojci

Za salatu:

  • 1 avokado
  • 2 rajčice
  • 1 krastavac
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 breskva
  • 50 g listova mladog špinata
  • 1 žličica Vegeta Maestro bosiljka
  • 80 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 4 žlice limunova soka
  • sol

Priprema

  1. Pileće filee prerežite da dobijete odreske, pospite Vegetom Natur za piletinu, pa ih ostavite marinirati oko 30 minuta.
  2. Na zagrijanoj nauljenoj tavi (ili grill tavi) popecite meso do zlatne boje.Kad je pečeno, narežite ga na trakice.
  3. Rajčicu, avokado, krastavac i ljubičasti luk narežite.U posudu stavite pripremljeno povrće, preko njega listove mladog špinata, pa na ploške narezanu breskvu i piletinu te bosiljak.
  4. Za preljev, maslinovu ulju dodajte limunov sok i sol, promiješajte i prelijte preko salate.

Posluživanje: Sve lagano promiješajte i poslužite.

Savjet: Umjesto piletine možete upotrijebiti i sir (skutu ili feta sir).

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće