Piletina iz Umbrije

Da se talijanskoj kuhinji ne može odoljeti sasvim je jasno osobito kada su jela lijepo poslužena i kada sadrže fine umake i pečeno meso s palentom.

  • 35 min
  • Jednostavno
Piletina iz Umbrije

Sastojci

Za palentu

Priprema

  1. Meso pospite Vegetom twist za piletinu i pustite stajati da se marinira oko 30 minuta.
  2. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte mariniranu piletinu i pecite na srednjoj vatri sa svih strana dok ne dobije lijepu boju.
  3. Meso zatim izvadite iz tave (tavu po potrebi malo obrišite da ne ostane zagorenih komadića koji kasnije daju gorčinu).
  4. Dodajte još malo ulja, nasjeckani luk i popecite da malo povene.
  5. Dodajte nasjeckani češnjak, kapare, masline, ružmarin, listove kadulje i vratite piletinu.
  6. Nakon par minuta dodajte vino, pospite paprom i pirjajte desetak minuta poklopljeno. Po potrebi podlijte i s malo vode. Na kraju dodajte limunovu koricu i sok te acetto balsamico.
  7. Za palentu krupicu uspite u kipuću vodu gdje ste dodali sol i maslinovo ulje. Kuhajte uz miješanje oko 10 minuta. Pred kraj umiješajte naribani sir, a zatim izlijte u nauljenu posudu.

Posluživanje: Kad se malo ohladi, izrežite željene oblike i poslužite uz piletinu.

Savjet: Originalan recept priprema se s divljom peradi.

Začini inspiracije

Monozačini