Lino loptice

Umjesto uobičajenih recepata iz maminih ili bakinih kuharica pripremite biskvit na nov i osvježavajući način u obliku loptica ili žličnjaka. Uživat će ne samo djeca nego i odrasli.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Lino loptice

Sastojci

Priprema

  1. Biskvitno tijesto rukama usitnite i stavite u dublju zdjelu.
  2. Pola količine praška za puding pomiješajte s vanilin šećerom, naribanom limunovom koricom i s 4-5 žlica hladnog mlijeka.
  3. Ostatak mlijeka zakipite, odmaknite s vatre, umiješajte razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
  4. Kuhani puding malo ohladite, dodajte izmrvljenom biskvitu, umiješajte Lino ladu, nadjev od višanja, limunov sok i sve dobro izmiješajte.
  5. Smjesu dobro ohladite.

Posluživanje: Grabilicom za sladoled ili žlicom oblikujte loptice i poslužite.

Savjet: Umjesto limuna možete koristiti naranču.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.