Muffin kolač s borovnicama

Upustite se u ovo jednostavno, a istovremeno slasno istraživanje i uvjerite se sami u kojoj mjeri borovnice mogu doprinijeti okusu i izgledu muffin kolača.

  • 45 min
  • Jednostavno
Muffin kolač s borovnicama

Sastojci

  • 1 Dolcela Muffins
  • 1 jaje
  • 50 ml ulja
  • 125 ml vode
  • 150 g borovnica (svježih ili zamrznutih)

Za kremu

Priprema

  1. Mješavinu za muffins uspite u posudu i dodajte jaje, ulje i vodu. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom 3-4 minute dok ne dobijete glatko tijesto.
  2. Borovnice lagano uvaljajte u oštro brašno, rasporedite po smjesi, a zatim pomoću lopatice za torte lagano umiješajte u smjesu.
  3. Pripremljenu smjesu ulijte u kalup za torte (24 Ø) koji ste obložili papirom za pečenje.
  4. Kod ulijevanja smjese za muffins u kalup pazite da ravnomjerno razlijete te da vam biskvit bude jednake debljine na svim dijelovima (ne ulijevati na jednom mjestu).
  5. Po smjesi rasporedite čokoladne zvjezdice iz pakiranja.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 25 minuta.
  7. Kad se biskvit ohladi pripremite kremu.
  8. Mlijeko pomiješajte sa slatkim vrhnjem. Uspite sadržaj vrećice Dolcela moussa vanilija i lagano promiješajte električnom miješalicom. Nastavite miksati 3 minute maksimalnom brzinom.
  9. Mousse kremu stavite na biskvit i poravnajte.

Posluživanje: Tortu stavite u hladnjak barem 1 sat.

Savjet: Ako kolač pripremate sa smrznutim voćem, nemojte ga prije dodavanja u kolač odmrzavati.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh