Dravski fiš

Iznad prave vatre objesite kotlić i pripremite jelo s ribom iz rijeke Drave i povrćem Podravine i uživajte u okusima iz lijepe prirode.

  • 100 min
  • Srednje zahtjevno
Dravski fiš

Priprema

  1. U veći lonac ili kotlić ulijte 1 litru vode i upalite vatru. Dodajte krupnije narezani luk, korijen celera narezan na kockice i mrkvu narezanu na kolutiće. Odrežite ribama glave i repove pa ih stavite u lonac, a meso ostavite sa strane.
  2. Zatim kuhajte oko 1 sat po potrebi podlijevajući vodom. Posolite, dodajte crvenu papriku, još kratko prokuhajte i uklonite s vatre. Riblje kosti i glave izvadite i bacite, a ostatak ribljeg temeljca dobro propasirajte i vratite na vatru.
  3. Fant za riblju juhu i paprikaš razmutite sa 100 ml vode i ulijte u lonac. Dodajte ajvar, koncentrat rajčice, crvenu papriku i kratko prokuhajte.
  4. Ribu narežite na deblje kotlete (oko 2 cm), stavite je u "fiš", ulijte bijelo vino te kuhajte dok ne omekša 15-ak minuta.
  5. U 1,4 l kipuće blago posoljene vode ulijte ulje, umiješajte kukuruznu krupicu i lagano kuhajte 10-ak minuta povremeno miješajući.

Posluživanje: Dravski fiš poslužite uz pripremljenu palentu.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.