Filet lososa sa salsom od crnog graha, kukuruza i rajčica

Uz filete lososa možete poslužiti različito povrće. Izabrali smo maštovitu, šarenu salsu od crnog graha, kukuruza, luka i rajčica.

  • 25 min
  • Jednostavno
Filet lososa sa salsom od crnog graha, kukuruza i rajčica

Sastojci

Za salsu:

Priprema

  1. Cherry rajčice prepolovite, luk sitno narežite, a papriku narežite na kockice.
  2. Sve sastojke stavite u veću posudu pa dodajte ocijeđen i ispran crni grah, kukuruz šećerac, maslinovo ulje, sok limete, crni papar, sol, nasjeckani korijander i narezanu ljutu papričicu.
  3. Dobro promiješajte i spremite u hladnjak.
  4. Filete lososa posušite papirnatim ručnicima. Premažite ih maslinovim uljem, posolite i popaprite.
  5. Tavu zagrijte pa na srednje jakoj vatri pecite filete lososa prvo sa strane kože. Nakon četiri minute losos preokrenite pa pecite još oko četiri minute s druge strane.

Posluživanje: S filetima lososa možete poslužiti različito povrće. Izabrali smo maštovitu, šarenu salsu od crnog graha, kukuruza, luka i rajčica uz nezaobilazno maslinovo ulje.

Savjet: Pažljivo uklonite sjemenke ljute papričice jer one nose ljutinu.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina