Mediteranska salata sa slanutkom i Eva skušom

Mediteranska salata sa slanutkom i skušom mogla bi dobiti važno mjesto na dnevnom jelovniku, jer spremna je u 15 minuta, a zahvaljujući slanutku koji se kao većina grahorica slaže s ribom, čini cjelovit i nutritivno bogat obrok. Zahvaljujemo Sandri Rončević na ustupljenom receptu.

  • 15 min
  • Jednostavno
Mediteranska salata sa slanutkom i Eva skušom

Sastojci

Za preljev:

Priprema

  1. Luk narežite na tanke ploške, a cherry rajčice prerežite po pola. Konzervirani slanutak dobro ocijedite.
  2. Za preljev, u teglicu stavite maslinovo ulje, sol, papar, origano i limnov sok pa dobro protresite. Origano obavezno protrljajte prstima kako bi otpustio više okusa i mirisa.
  3. U zdjelu ili dublji tanjur složite opranu rikolu, dodajte slanutak, narezani luk i cherry rajčice. Dodajte filete skuše i sve prelijte pripremljenim preljevom.

Posluživanje: Na kraju dodajte masline i svježi bosiljak te poslužite.

Savjet: Slanutak je bogat vlaknima i odličan izvor proteina, ima niski glikemijski indeks i idealan je izbor za dijabetičare.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži