Eva zalogaji

Tuna u kombinaciji s ajvarom i omiljenim povrćem između ploški kruha, u tortilji ili poslužena na hrskavoj brusketi, kroz samo desetak minuta pretvara se u zalogaj za poželjeti.

  • Jednostavno
Eva zalogaji

Sastojci

Tuna tortilje

Topli sendvič s tunom i ajvarom

Brusketa sa tunom i komoračem

Priprema

  1. Tuna tortilje
  2. Tortilje popecite na grill tavi i izvadite na dasku.
  3. Po njima rasporedite Eva Tunu s ajvarom, krastavac narezan na ploške, zatim rotkvice narezane na ploške i rajčice prerezane po pola. Zatim pospite narezanim mladim lukom i orasima.
  4. Tortilju poklopite na pola i poslužite.
  5. Savjet: Uz Tunu s ajvarom možete kombinirati salatu i povrće po želji (rikulu, matovilac….)
  6. Vrijeme pripreme: 10 minuta

Topli sendvič s tunom i ajvarom

  1. Na kruh stavite ploške sira i zagrijte da se lagano otopi.
  2. Preko ploški rasporedite Eva tunu s ajvarom, rajčice prerezane po pola i kolutiće mladog luka.
  3. Poklopite drugom kriškom kruha, pospite mladim lukom ili vlascem i poslužite odmah.
  4. Savjet: Upotrijebite neki dobro topljiv sir kao što je edamer, gauda…
  5. Vrijeme pripreme: 10 minuta

Brusketa sa tunom i komoračem

  1. Komorač očistite i narežite na vrlo tanke ploške. Lagano ga posolite, pospite svježe mljevenim paprom, nakapajte ocijeđenim sokom limuna i ostavite sa strane dok pripremate ostale sastojke.
  2. Krastavac narežite na tanke ploške, a rajčice i kuhana jaja na ploške. Kriške kruha popecite na grill tavi i izvadite na dasku.
  3. Po njima rasporedite Tunu s ajvarom, ploške krastavca, rajčice, jaja i na kraju pripremljen komorač.Poslužite odmah.
  4. Savjet: Prije posluživanja bruskete možete posuti narezanim listićima komorača.
  5. Vrijeme pripreme: 15 minuta
Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu