Čokoladni crumble

Omiljeni sastojak Dolcela puding odigrao je glavnu ulogu u nagradnom natječaju 'Kraljica slastica za kralja latino popa'. Ovaj recept kandidirao je za primamljivu nagradu, ulaznice za koncert kralja Latino popa Enriquea Iglesiasa.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Čokoladni crumble

Sastojci

Puding

Crumble

Sirup od voća

Priprema

  1. Umak pripremite tako da lagano karamelizirate šećer, dodate maslac i voće te kada sve sjedinite s karamelom podlijte s likerom i dodajte začine.
  2. Nakon otprilike 5 minuta kuhanja i reduciranja voća, izvadite začine. Štapnim mikserom razradite te kroz sito procijedite da dobijete čisti umak bez nepoželjnih mrvica i ohladite.
  3. Crumble radite tako da sve navedene sastojke povežete u jednoj zdjeli i razmrvite kao mrvice po limu za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite do rumene boje otprilike 10 minuta na 180 – 200 °C.
  4. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i dodajte malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja i umiješajte u pripremljenu smjesu.
  5. Gotov puding rastočite u desertne čašice i dok je još puding tekuć, u sredinu pudinga dozirajte dobiveni voćni umak od malina i višnje. Ostavite u hladnjaku da se puding stegne.
  6. Šlag povežite s burbon vanilijom u prahu i istucite u snijeg. Slažite tako da na ohlađeni puding stavljate crumble mrvice i šlag te ukrasite listićima čokolade.
Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke